11 Mayıs 2016 Çarşamba

Emekli Sendikacılar Derneği: "EMEK MÜCADELESİNDEN TAVLA ŞAKIRTISINA…"

EMEK MÜCADELESİNDEN TAVLA ŞAKIRTISINA…
EMEKLİ SENDİKACILAR DERNEĞİ
Emekli sendikacılar Necatibey Caddesi’ndeki Emekli Sendikacılar Derneği’nde buluşuyor.
Emek mücadelesinden, tavla şakırtısına Yıllarca Türk işçi hareketine öncülük eden, emek mücadelesine omuz veren eski tüfek sendikacılar, yılların yorgunluğunu okey masasında çay, kahve yudumlayarak, hatıralar anlatarak, ilginç paylaşımlar yaparak ve sohbet ederek atıyor.
YORGUN SİLÂHŞÖRLER VE TAVLA ŞAMPİYONALARI
Necatibey Caddesi’ndeki Tarım-İş Sendikası eski genel merkezi binasında bulunan Emekli Sendikacılar Derneği Ankara Şubesi’nde, bir zamanların Türk işçi hareketinin önderlerinden, eski AP Samsun Gençlik Kolları Başkanı ve CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yapan, emekli parlamenter Petrol-İş Sendikası eski Genel Başkanı Cevdet Selvi, yine Petrol-İş Sendikası eski genel başkanı, Petrol Ofisi çalışanı Bayram Yıldırım, Basın-İş Sendikası eski genel başkanı Ali Ekber Güvenç, Demiryol-İş Sendikası eski genel başkanı Mehmet Acıdereli, Tez Koop-İş Sendikası eski genel başkanı Uğur Batmaz, Tes-İş Sendikası eski genel başkanı ve 13. 14. Dönem Kayseri ve İzmir Milletvekili Enver Turgut ile diğer emekli sendikacıları burada görmek olası.
Emekli Sendikacılar Derneği Başkanı
ENVER TURGUT
DERNEĞİN ANKARA ŞUBESİ
Kısa bir süre önce dernek Başkanlığı seçimini kazanarak, eski şube başkanı İsmail Özkan’dan bu görevi devralan Emekli Sendikacılar Derneği Ankara Şube Başkanı, Demiryol-İş Sendikası eski genel mevzuat sekreteri Mahmut Soysal, genel merkezi İstanbul’da olan derneğin Ankara şubesinin 1999 yılından bu yana etkinliğini sürdürdüğünü söylüyor.
ESKİ BAŞKAN MAHMUT SOYSAL
Soysal, “Şubemizin 160 üyesi var. Bir zamanlar emek mücadelesine katkı vermiş ve Ankara’da ikamet eden sendikacıları burada görebilirsiniz. Birlikte mücadele ettiğimiz, alanlarda kol kola yürüdüğümüz arkadaşlarımızın hepsi burada. Eski sendikacılar, burada çay kahve içerek, okey ve tavla oynayarak, ya da anılarını tazeleyerek, emekliliğin tadını çıkarıyor. Bir de perşembe günleri kuru fasulye partimiz var. Tüm emekli sendikacı arkadaşlarımızı buraya bekliyoruz” diye konuşuyor.
ŞİMDİ BAŞKAN: ENVER TURGUT
Halihazır Derneğin Ankara Şubesi Başkanı: Tes-İş Sendikası eski genel başkanı 13. ve 14. Dönem Kayseri ve İzmir Milletvekili Enver Turgut.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder